تاثیر بازی با والدین در رشد و شکل‌گیری شخصیت کودکان 

تاثیر بازی با والدین در رشد کودکان

مطالعات علمی نشان داده بازی کردن در افزایش توانمندی و مهارت‌های کودکان تاثیرگذار است؛ به‌خصوص اگر والدین ساعاتی را به بازی با کودکان اختصاص دهند. بازی با والدین در رشد و شکل‌گیری شخصیت کودکان و گسترش مهارت‌های آن‌ها تاثیر بسیاری دارد. به منظور افزایش آگاهی والدین دغدغه‌مند می‌خواهیم در این مطلب اطلاعات کاملی درباره تاثیر بازی با والدین در رشد کودکان بیان کنیم. پیشنهاد می‌کنیم خواندن ادامه این مطلب را از دست ندهید. C:\Users\hp\Downloads\New Project - 2024-11-16T054051.210.jpg

فواید بازی با والدین بر رشد کودکان 

یکی از باورهای اشتباه درباره بازی این است که گذراندن وقت با همسالان یا سرگرم شدن با اسباب‌بازی کافی‌ست و نیاز به حضور والدین در بازی‌های کودکان وجود ندارد. اما موارد زیر مهم‌ترین فواید بازی با والدین در رشد کودکان است. 

  • تقویت پیوند عاطفی 

برای آشنایی با تاثیر بازی با والدین در رشد کودکان باید به نقش تقویت رابطه عاطفی اشاره کنیم. بازی با والدین به تقویت رابطه عاطفی و ارتباط نزدیک بین کودک و والدین منجر می‌شود و احساس امنیت و حمایت را در کودک افزایش می‌دهد.

  • رشد اجتماعی 

دومین تاثیر بازی با والدین در رشد کودکان به رشد اجتماعی و یادگرفتن مهارت‌های اجتماعی ربط دارد. کودک طی مدت زمانی که با والدین بازی می‌کند، مهارت‌های اجتماعی مانند همکاری، تبادل نظر و حل تعارض را یاد می‌گیرد. زیرا والدین می‌توانند نحوه تعامل با دیگران و ابراز احساسات را به فرزندان خود آموزش دهند. 

  • تقویت مهارت‌های شناختی

 یکی از اهداف بازی کردن تقویت مهارت‌های شناختی و تعامل با دیگران است. وقتی کودکان با والدین خود همبازی می‌شوند و وقت می‌گذارنند مهارت حل مسئله را می‌آموزند و به طور منطقی فکر می‌کنند. حتی بازی با والدین باعث افزایش خلاقیت می‌شود و مفاهیم جدیدی را به کودکان می‌آموزد.

  • توسعه مهارت‌های حرکتی 

بهتر است بدانید توسعه مهارت‌های حرکتی هم تاثیر بازی با والدین در رشد کودکان است. وقتی والدین در بازی‌های حرکتی و فیزیکی شرکت می‌کنند مهارت‌های حرکتی کودکان مانند دویدن، پرش و هماهنگی بین دست و پا افزایش پیدا می‌کند. 

  • کاهش استرس و اضطراب

 استرس و اضطراب موجب مختل کردن بهداشت روانی کودکان می‌شود. اما مهم‌ترین تاثیر بازی با والدین این است که کودک اضطراب کمتری را تجربه می‌کند. زیرا کودک فرصت پیدا می‌کند تا احساسات خود را ابراز کند و از فشارهای روانی روزمره فاصله بگیرد. در واقع وقتی کودک با والدین درگیر بازی می‌شود، ساعات خوشی را تجربه می‌کند و نگران نیست. 

  • افزایش اعتماد به نفس

 زمانی که والدین در بازی به کودک توجه می‌کنند و او را تشویق می‌کنند، کودک احساس موفقیت می‌کند. بنابراین یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای افزایش اعتماد به نفس کودکان بازی کردن با آن‌ها است. 

  • یادگیری ارزش‌های خانوادگی 

زمان بازی بهترین فرصت برای آموزش مفاهیم و ارزش‌ها به کودکان است. قطعا والدین نمی‌توانند یک محیط آموزشی ایجاد کنند و اصول و قواعد مورد نظر را به کودکان آموزش دهند. اما بازی با والدین فرصتی برای انتقال ارزش‌ها و آداب خانوادگی به کودکان است. والدین قادرند از طریق بازی اصولی مانند همکاری، انصاف و احترام را به کودکان بیاموزند و آن‌ها را برای حضور در اجتماع آماده کنند. 

  • تقویت مهارت‌های زبانی

 بازی‌های گفتاری و داستان‌گویی والدین در تقویت مهارت‌های زبانی کودک موثر است و موجب افزایش دایره لغات کودکان می‌شود. 

جمع بندی 

بازی با والدین نه تنها به رشد و توسعه مهارت‌های مختلف در کودکان کمک می‌کند، بلکه موجب تقویت پیوند عاطفی و ایجاد محیطی امن و حمایتی برای یادگیری و رشد کودک می‌شود. والدین با مشارکت فعال در بازی، می‌توانند تجربه‌های ارزشمندی برای فرزندان خود فراهم کنند. در این مطلب سعی کردیم راهنمای دقیقی درباره تاثیر بازی با والدین در رشد کودکان گردآوری کنیم. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *