بازی کردن با کودکان فقط یک فعالیت سرگرم کننده نیست؛ بلکه فعالیتی هدفمند است که باعث رشد مهارتها و توانمندیهای کودکان میشود و زمینه پرورش خلاقیت آنها را فراهم میکند. این مطلب دربرگیرنده اطلاعات کامل درباره نکات مهم بازی کردن با کودکان است. اگر دنبال بهبود کیفیت زندگی و رشد فرزندان سالم هستید این مطلب را تا آخر بخوانید.
- توجه به سن و سال و تواناییهای کودک
بازی کردن با کودکان تجربهای لذتبخش و آموزشی است که برای بهرهبرداری بهتر از آن باید شرایط ویژهای را برای بازی با کودکان رعایت کنید. بازی با کودکان باید متناسب با سن و مهارتهای آنها انتخاب شود تا چالشبرانگیز و قابل مدیریت باشد. در صورتی که بازی با سن و سال کودکان تناسب نداشته باشد، آنها را کلافه و از ادامه بازی منصرف میکند. به همین دلیل توصیه میکنیم قبل از شروع بازی به سن و سال کودک توجه کنید و تواناییهای او را در نظر بگیرید.
- ایجاد محیط امن برای بازی
یکی دیگر از نکات مهم بازی کردن با کودکان که باید مورد توجه قرار دهید، ایجاد محیطی امن برای بازی است. شما با فراهم کردن فضایی امن و بدون خطر میتوانید شرایطی فراهم کنید که کودک بتواند آزادانه بازی کند و حین بازی درگیر آسیبهای جسمی نشود. انتخاب اسباببازی هم در ایجاد فضای امن تاثیرگذار است. پیشنهاد میکنیم اسباب بازی مناسبی انتخاب کنید که لبه تیز و برنده نداشته باشد و آسیبی به کودک وارد نکند.
- تشویق به خلاقیت
وقتی از تاثیرات مثبت بازی بر کودکان صحبت میکنیم لازم است به شرایط ویژه بازی کردن توجه کنید. فضای بازی باید به شکلی طراحی شود که کودک فرصت داشته باشد تا خلاقیت خود را در بازیها به نمایش بگذارد در واقع حین بازی باید از کودک بخواهید ایدههای خود را مطرح کند و در بازیها مشارکت نماید.
- تعامل و ارتباط
برای استفاده از اثرات مثبت بازی بر کودکان لازم است شرایط بازی را به بهترین شکل برای آنها فراهم کنید. یکی از نکات مهم بازی کردن با کودکان این است که در طول بازی کردن با کودکان به صحبتهای آنها گوش دهید و زمینه برقراری ارتباط عاطفی و اجتماعی را فراهم کنید.
- تنوع در بازی
هر چند بازی کردن فعالیتی لذتبخش و سرگرم کننده برای کودکان است، اما قاعدتا تکرار بازی برای آنها ملالآور و کلافهکننده است. بنابراین یکی از نکات مهم بازی کردن با کودکان این است که تنوع در بازیها را رعایت کنید و همیشه یک بازی را انتخاب نکنید. به طور مثال انواع بازیهای حرکتی، فکری، خلاقانه و نمایشی را برای سرگرم کردن کودکان انتخاب کنید تا تا مهارتهای مختلف کودک تقویت شود.
- توجه به احساسات کودک
برای اینکه اهداف اصلی بازی با کودکان و رشد و پرورش آنها میسر شود، لازم است به احساسات کودکان هم توجه کنید. کودکان هنگام بازی احساسات و واکنشهای مختلفی از خود بروز میدهند. در صورتی که کودک خسته و ناامید شود و تمایلی به ادامه بازی نشان نداد، بهتر است او را مجبور به ادامه بازی نکنید.
- تشویق به همکاری
یکی از نکات مهم بازی کردن با کودکان که مراقبان و والدین کودک باید بدانند این است که آنها را به همکای تشویق کنند. تشویق کودکان به همکاری با یکدیگر موجب تقویت مهارتهای اجتماعی میشود.
- صبوری و تحمل
هنگام بازی کردن با کودکان باید صبور باشید و به آنها اجازه دهید تا با سرعت خود بازی را یاد بگیرند و پیشرفت کنند. در نهایت با تشویق یا ابراز محبت بازی را تمام کنید تا کودک احساس رضایت و خوشحالی نماید.
جمع بندی
برای بهرهمندی از اثرات مثبت بازی بر کودکان لازم است ظرایف بازی کردن با آنها را بدانید. در این مطلب سعی کردیم راهنمای کاملی درباره نکات مهم بازی کردن با کودکان در اختیار شما قرار دهیم. رعایت این نکات باعث میشود تجربه بازی برای کودک و والدین به یک فعالیت لذتبخش و آموزشی تبدیل شود و به تقویت روابط عاطفی و اجتماعی کمک کند.
آخرین دیدگاهها